Formația CSU din Suceava a acces în sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin după o evoluție consistentă. Miercuri seară, în optimi, trupa pregătită de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei a dispus în sala „Dumitru Bernicu”, cu 29-27, de cea de-a cincea clasată în Liga Zimbrilor, CSM Focșani, la capătul unui joc pe care l-a controlat în totalitate.

Sucevenii au ajuns să conducă la pauză cu 17-12, cea mai diferență fiind înregistrată în minutul 45, atunci când tabela de marcaj indica scorul de 25-18 în favoarea gazdelor. Cei mai buni marcatori din tabăra „universitarilor” au fost Răzvan Gavriloaia și Daniel Stanciuc, cu câte 8 reușite, însă întreaga echipă a făcut o mare risipă de energie, reușind un un meci foarte bun.

CSU din Suceava: Darius Makaria, Paul Simulescu, Dragoș Podovei – Răzvan Gavriloaia (8 goluri), Daniel Stanciuc (8), Pavel Loic (3), Alexandru Bologa (3), Botond Balazs (2), Irakli Kbilashvili (2), Leonard Ștefan (1), Cătălin Zarițchi (1), Andrei Bruj (1), Codrin Radu, Codrin Dascălu, Albert Vizitiu, Iulian Roșu.

De la oaspeți s-a remarcat în mod deosebit internaționalul sârb Nikola Crnoglavac, autor a 11 goluri.

Tragerea la sorți a meciurilor din sferturile Cupei României va avea loc la sediul Federației Române de Handbal, joi, 6 aprilie, la ora 10.00.

Rezultate înregistrate în faza sferturilor de finală:

CSU din Suceava – CSM Focșani 29-27

CS Universitatea Craiova – CSU „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu 38-35

CSM Făgăraș – HC Buzău 29-31

Steaua București – CSM Constanța 27-28

SCM Politehnica Timișoara – Dinamo București 28-39

Unirea Sânnicolau Mare – Minaur Baia Mare 30-37

CSM București – CSM Vaslui 33-24

Partida Politehnica Iași – Potaissa Turda se dispută joi, la ora 17.00.