Elevul Șerban Marian Popescu, de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, s-a calificat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Chimie, din perioada 16 – 25 iulie, Zurich, Elveția.

Șerban este elev în clasa a XI-a B, la profilul matematică-informatică și este pregătit la chimie de prof. Lavinia Gîm.

La etapa națională a olimpiadei, de la Deva, elevul dornean s-a clasat al patrulea și a obținut Mențiune a Ministerului Educației. De asemenea, a fost recompensat cu Premiul Special pentru cea mai bună lucrare teoretică cu cel mai mare punctaj. Ca urmare a rezultatului său remarcabil, elevul a susținut proba de baraj în urma căreia au fost selectați cei mai buni 20 de elevi dintre cei 184 de participanți la faza națională a Olimpiadei, în vederea constituirii lotului care va reprezenta România la etapa internațională.

În urma acestei probe care a cuprins subiecte grupate în șapte subdomenii (Chimie analitică I, Chimie analitică 2, Chimie anorganică, Chimie organică 1, Chimie organică 2, Cinetică chimică și Termochimie), elevul Popescu Șerban Marian s-a calificat pentru lotul lărgit.

 

·        Lotul județului Suceava

Olimpiada Națională de Chimie s-a desfășurat în perioada 2-7 aprilie, la Deva.

Lotul județului Suceava a fost format din următorii elevi: Filipoaia Cristian Ștefan, clasa a X-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare’’ Suceava, profesor Mihai Brândușa; Beilic Alex Gabriel, clasa a XI-a,  Colegiul Național „Petru Rareș’’ Suceava, profesor Capbun Dana Gabriela; Popescu Șerban Marian, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, profesor Gîm Lavinia.