Echipa Clubului Sportiv Universitar din Suceava a încheiat „en fanfare” sezonul 2022-2023 al handbalului românesc. După evoluțiile solide din Liga Națională, în care s-a dovedit un adversar de temut, formația pregătită de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei s-a autodepășit în Cupa României, chiar dacă a fost nevoită să abordeze turneul Final Four de la Baia Mare cu probleme serioase de lot, în condițiile în care pe tabloul de concurs s-au aflat  adversari foarte bine  cotați, precum CSM Constanța, CSM București, sau Minaur Baia Mare.

Punând în balanță toate aceste probleme, la care adăugăm valoarea superioară a oponenților, locul al treilea obținut de „universitari” în competiția pentru Cupa României poate fi considerat o mare performanță.

După prestația de zile mari din semifinale, în duelul cu CSM Constanța, în care echipa suceveană a cedat cu 42-39 în urma a patru reprize suplimentare de prelungiri, la capătul unui duel de senzație, catalogat de toată lumea drept cel mai frumos meci al sezonului din handbalul românesc, „universitarii” au mai găsit resurse nebănuite pentru a repeta figura și în confruntarea de duminică, cu CSM București, care a avut drept miză medaliile de bronz.

Porniți din nou cu șansa a doua în meciul programat în sala „Lascăr Pană”, sucevenii au evoluat fără greșeală în fața unei echipe mai valoroase, reușind să se autodepășească din nou.

Practic, Gavriloaia, Stanciuc, Makaria și ceilalți colegi ai lor nu au dat nici o șansă adversarilor, ceea ce este cu adevărat extraordinar ținând cont de problemele de lot și de oboseala acumulată cu o zi mai înainte, în duelul epic cu CSM Constanța.

Așadar, CSU a condus de la un capăt la sfârșit ostilitățile din teren și s-a impus la final cu 35-29, fără prea mari emoții. O victorie fantastică, care reprezintă cea mai importantă performanță „all-time” realizată în Cupa României de gruparea suceveană, pentru care merită felicitări jucătorii, antrenorii, conducătorii și toți cei care sprijină handbalul local.

În partida cu CSM București, formația CSU din Suceava s-a bazat pe următorii jucători: Darius Makaria, Paul Simulescu, Dragoș Podovei – Daniel Stanciuc (8 goluri), Botond Balazs (6 goluri), Răzvan Gavriloaia (5 goluri), Alex Dascălu (4), Cătălin Zarițchi (4), Leonard Ștefan (2), Alexandru Bologa (2), Andrei Bruj (2), Vencel Csog (1), Adrian Urdă (1), Albert Vizitiu, Cosmin Lupu.