Artistul plastic botoșănean Aida Sușter-Boțan expune lucrări de grafică la Muzeul de Istorie din Suceava. Expoziția „Între cer și pământ - Oameni ai Învierii” are vernisajul duminică, 14 mai 2023,  la ora 17:00, și va putea fi vizitată până pe 21 mai.

Acțiunea este organizată de APOR Suceava și Bucovina Profundă, care desfășoară activități pentru cinstirea sfinților închisorilor și aducerea în actualitate a jertfei și crezului lor. Publicul sucevean este așteptat de organizatori, duminică, la Muzeul de Istorie, unde va fi organizat și un Atelier de scriere caligrafică: „Scrisoare către tineri", în care unii copii vor scrie frumos cuvinte-testament ale celor care au suferit pentru neamul nostru, pentru noi.

Va avea loc și un concurs de prezentare PowerPoint, care va aduce publicul „mai aproape de ei (de sfinții închisorilor), de vremurile pe care le-au trăit, de visele pe care le-au visat”. Unii copii vor recita din versurile lor, iar alții vor cânta și încânta publicul. Vor fi și elevi vor împărtăși cu sucevenii prezenți la eveniment din felul cum simt ei lumina celor ce-au trăit în închisori, între cer și pământ, prin eseurile și poeziile lor, iar alții copii vor aduce ofrande de cruci de flori celor ce au murit fără cruce. Pentru a afla mai multe despre sfinții închisorilor, trebuie să participați la evenimentul de pe 14 mai, de la ora 17:00, de la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava.