În direct pe Pro Arena, formațiile CSM Constanța și CSU din Suceava au oferit o încleștare de zile mari în prima semifinală a Cupei României, cu răsturnări extraordinare de situație, care s-a transformat pe parcurs în cel mai frumos meci al sezonului din handbalul românesc.

Formația suceveană a dat o replică extraordinară echipei clasată pe podiumul Ligii Zimbrilor, care le-a eliminat în tururile anterioare ale Cupei României pe Steaua și Dinamo București. Conduși cu cinci goluri pe tabela de marcaj la jumătatea reprizei secunde, „universitarii” au început cursa de urmărire, izbutind să egaleze la 27 chiar în ultima secundă a timpului regulamentar prin tânărul internațional Daniel Stanciuc. Handbalistul în vârstă de 19 ani a marcat, spre stupoarea dobrogenilor, direct dintr-o lovitură liberă de la 9 metri, cu tot zidul format din jucătorii constănțeni în față, mingea aruncată cu mare viteză poposind în vinclul porții apărate de Rusu.

Suspansul s-a menținut și în primele două reprize de prelungiri. Sucevenii s-au aflat în permanență la conducere și se părea că reușita lui reușita lui Kbilashvili va fi decisivă, numai că de această dată a fost rândul Constanței să restabilească în ultima secundă, prin Stankovic.

Conform regulamentului, thriller-ul din sala „Lascăr Pană” din Baia Mare a continuat cu încă două reprize de prelungiri, acolo unde experimentata formație constănțeană a știut mai bine să gestioneze momentele importante, impunându-se cu 42-39 la finalul celor 80 de minute de joc.

A fost un joc fantastic, în care tânăra echipă antrenată de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei a evoluat fără complexe în fața unui adversar mai bine cotat, făcând o bună propagandă sportului sucevean. A fost o confruntare teribilă, în care au excelat portarul Makaria, care i-a inhibat pe adversari prin multitudinea paradelor sale, extrema Gavriloaia și centrii Stanciuc, Botond și Kbilashvili, care au marcat împreună 35 din totalul de 39 de goluri reușite de formația noastră!