Pe 20 mai 2023 se redeschide Bienala de Arhitectură de la Veneția, cel mai important eveniment internațional din domeniul arhitecturii. Arhitecții suceveni Daniel-Tudor Munteanu și Ana-Victoria Munteanu au fost selectați în acest an să expună la Arsenale, în cadrul Pavilionului național al Sloveniei.

Intitulat “+/- 1 °C: În căutarea arhitecturii bine temperate”, Pavilionul Sloveniei prezintă structuri spațiale vernaculare din Europa care abordează problema eficienței energetice în mod holistic: clădiri care tratează încălzirea și răcirea ca pe o parte esențială și inseparabilă a designului arhitectural.

De asemenea, arhitectul Daniel-Tudor Munteanu este și curatorul expoziției “Unfolding Pavilion: #OPENGIARDINI”, care va fi inaugurată în Giardini della Biennale pe 19 mai 2023.

Din echipa care realizează expoziția "Unfolding Pavilion: #OPENGIARDINI” fac parte, alături de alți colaboratori internaționali de prim rang, și arhitecții suceveni Ana-Victoria Munteanu și Eliza Rabiniuc Mocanu.

Expoziția se desfășoară în cadrul gradinilor publice din Castello, realizate între 1808-1810 la comanda împăratului Napoleon Bonaparte.

Mai multe detalii despre "Unfolding Pavilion: #OPENGIARDINI" sunt disponibile accesând site-ul www.unfoldingpavilion.com.