Liceele din județ își vor prezenta oferta educațională în rândul elevilor de clasa a VIII-a și nu numai, vineri, 19 mai, între orele 10.00 – 14.00, la Shopping City Suceava.

Viitorii liceeni sunt invitați să cunoască oferta educațională a liceelor sucevene, pentru anul școlar 2023-2024, pentru a se informa cu privire la specificul fiecărui liceu, opțiunile pe care le au, oportunități.

Evenimentul este organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educaționale Suceava - CJRAE.

„Evenimentul este adresat elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a din județul Suceava, precum și părinților acestora, care vor avea posibilitatea de a afla specificul fiecărui colegiu/ liceu din județ, în scopul unei orientări școlare cât mai bune.

Evenimentul își propune, ca și la edițiile anterioare, să faciliteze interacțiunea dintre elevii claselor a VII-a și a VIII-a cu reprezentanți ai instituțiilor de învățământ liceal, elevi și profesori din județ.

Sunt invitate să participe toate liceele, colegiile naționale și tehnice, unitățile de învățământ special, fiecare dintre ele având pus la dispoziție un stand în care vor expune materiale informative, produse finale din cadrul proiectelor naționale și internaționale derulate sau alte informații relevante pentru fiecare instituție de învățământ. Și-au anunțat deja prezența 21 de instituții de învățământ liceal din județ”, au menționat reprezentanții instituției.

Va fi o oportunitate pentru elevii de clasa a VIII-a, care s-au decis deja ce liceu își doresc să urmeze, să îi cunoască personal pe potențialii viitori profesori și să interacționeze cu colegii mai mari de liceu, precum și pentru elevii de clasa a VII-a de a se ghida în viitoarea alegere.

De asemenea, specialiștii CJRAE Suceava, profesorii consilieri școlari, vor fi prezenți pentru a răspunde și ei întrebărilor din partea vizitatorilor legate de orientarea școlară și în carieră.

Pe parcursul desfășurării evenimentului, elevii liceeni vor avea la dispoziție o scenă pe care vor evolua cei mai talentați dintre ei, prezentând diferite momente artistice.

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul invitați reprezentanți ai IȘJ Suceava, CJ Suceava, CCD „George Tofan” din Suceava, precum și directorul CJRAE Suceava.