Sucevenii care s-au înscris pe liste de așteptare pentru a primi 3.000 de lei și să dea la schimb mașinile cu o vechime mai mare de 15 ani, fără a fi obligați să cumpere un autoturism nou, trebuie să mai aibă răbdare o perioadă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că administrația locală a depus pe 24 aprilie, la Ministerul Mediului, solicitarea de a se înscrie în Programul ”Rabla Local”, însă până ca persoanele fizice să depună efectiv cererile ca să intre în program mai sunt de parcurs vreo cinci etape.

„Am spus că e un program filozofic gândit, dar nu comentăm. Unde e lege nu-i tocmeală”, a spus Lungu.

Programul „Rabla Local” trebuia să înceapă de anul trecut, dar a tot fost amânat de o serie de modificări impuse de Agenția Fondurilor de Mediu, încât, deși la nivelul municipiului Suceava erau alocate fonduri de 1,5 milioane de lei în bugetul local, nu au putut fi utilizate, fiind direcționate în cele din urmă pentru acoperirea diferențelor de prețuri generate de criza economică la lucrările de investiții.

Conform schemei de compensare, pentru mașinile vechi, proprietarii primesc 2.400 de lei din fondurile de mediu și 600 lei de la bugetul local.