Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat miercuri că a fost dat ordinul de începere a lucrărilor la Sala Polivalentă Suceava - cea mai mare investiție în infrastructura sportivă a municipiului, din ultimii 50 de ani.

„Cât de curând se vor turna primele fundații. În plus, s-a aprobat în Comisia Tehnico-Economică de la CNI noua soluție de încălzire propusă, pe pompe cu recirculare apă-sol și panouri fotovoltaice, în loc de încălzire pe gaz metan”, a spus Ion Lungu, care a explicat că schimbarea soluției de încălzire a uriașului imobilul, cu o suprafață utilă de 25.000 mp, a fost solicitată de Primăria Suceava în contextul scumpirilor galopante la gaz metan, iar la noi sezonul rece ține șase - șapte luni.

Modificarea acceptată de Comisia Tehnico Economică de la CNI înseamnă   o dublare a costurilor pe partea de instalații de încălzire, față de soluția inițială, dar și economii semnificative, în timp, la utilizarea clădirii.

Conform indicatorilor tehnico-economici, Sala Polivalentă cu 5000 de locuri, care va fi realizată în spatele zonei Metro, va avea o suprafață totală de peste 28.000 de mp.

Construcția este o clădire S+P+2E cu o suprafață utilă de 25.000 mp, două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, spațiu recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri din care 6 pentru autocare.

Costurile, calculate până acum la 130 de milioane de lei (fără TVA), sunt asigurate de Compania Națională de Investiții.