Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava a transmis că mai sunt doar câteva zile pentru depunerea Declarației Unice. Astfel, săptămâna viitoare, pe 25 mai 2023, se împlinește termenul pentru depunerea Declarației Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212). Declarația se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului Fiscal.

Declarația Unică se completează și se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Finanțele sucevene au recomandat ca Declarația Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: prin intermediul serviciului „Spațiul privat virtual", disponibil pe portalul www.anaf.ro, prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat. De asemenea, Declarația Unică se poate depune și în format hârtie, direct la registratura administrațiilor de finanțe sau prin poștă, cu confirmare de primire.

De precizat că pe pagina de Facebook a ANAF şi pe canalul de YouTube al acestei instituții sunt publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea şi depunerea Declarației Unice.

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin prin apelarea Serviciului central de asistență telefonică a contribuabililor, Call-center, la numărul de telefon 031.403.91.60 și prin        e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portalul https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spaţiul Privat Virtual.