Muzeul Național al Bucovinei organizează, în perioada 29 mai - 3 iulie 2023, expoziția „Moțatele și Cucuietele apelor noastre“, la Muzeul de Științele Naturii din municipiul Suceava.

Vor fi expuse 14 specii de rățuște și două de ferestrași (ferestrașul este un gen de pasăre înrudită cu rața, din familia anatidelor)naturalizate, care se găsesc în Depozitul de Ornitologie al Muzeului Național al Bucovinei. Această expoziție temporară este organizată în parteneriat cu Muzeul Cinegetic al Ținutului Secuiesc și Asociația de Utilitate Publică Vadon, din municipiul Sfântu Gheorghe (județul Covasna). 

„În cadrul acestei expoziții unice vor fi prezentate date actuale privind importanța economică a speciilor de rățuște, precum și informații referitoare la rolul cinegetic al anatidelor și trofeele lor, principalele arme, metode și perioade de vânătoare, amenințările naturale și măsurile sustenabile de conservare ale speciilor de rățuște”, spus reprezentanții Muzeului de Științele Naturii din municipiul Suceava.