Formația „Adalis” de la Palatul Copiilor Suceava a obținut două medalii de aur la un concurs național de dans, desfășurat recent la Brăila. La Concursul Național de Dans „Să fii dinamic”, ediția a XII-a, desfășurat în perioada 12-14 mai 2023, au participat peste 500 de dansatori din mai multe zone ale țării, tineri care și-au etalat talentul în arta dansului, încercând să impresioneze juriul format din specialiști în domeniu.

Echipa suceveană, formată din Ciuhan Eliza (Școala Gimnazială Nr.1), Saghin Anisia (Școala Gimnazială Nr. 1), Bogdan Albert (Școala Gimnazială „Miron Costin”), Standolariu Sebastian (Școala Gimnazială Nr. 3), Bujorean Antoniu (Colegiul Național „Petru Rareș”), Amăriuchi Anastasia (Școala Gimnazială Nr.1), Grosu Darius (Școala Gimnazială Nr. 3), Girigan Beatrice (Școala Gimnazială Nr. 8) și Chihaia Gabriela (Școala Gimnazială Nr. 9), a reușit să cucerească admirația juriului și a publicului, la ambele secțiuni de dans la care a participat. Elevii au obținut trofeul concursului și locul I, la ambele secțiuni de dans la care au concurat.

În competiție au evoluat echipaje de dansatori din Suceava, Bârlad, Constanța, Brăila, Onești, Adjud, Sighișoara, Reghin, Ilfov, București, Ploiești, Slobozia, Odobești, Vaslui etc., toți dornici de a ocupa un loc fruntaș „pe podiumul scenei dunărene”.

Faptul că a fost o concurență acerbă, în concurs evoluând echipe de dansatori foarte bine pregătiți, nu a făcut decât să crească calitatea concursului și dorința sucevenilor de a învinge. Elevii de la Palatul Copiilor au reușit încă o dată să-și demonstreze valoarea, medaliile de aur obținute în concurs vorbind de la sine.„Formația Adalis se poate mândri cu faptul că a prins peștișorul de aur de la Dunăre: un loc fruntaș pe podiumul Brăilei”, a declarat coordonatoarea grupului de dansatori suceveni de la Palatul Copiilor, prof. dr. Aida Petrea. „Pe lângă locația superbă dată de locul de desfășurare a concursului, copiii s-au putut bucura și de Noaptea Muzeelor, îmbinând astfel frumusețea dansului cu frumusețea culturală brăileană, adăugând un plus valoare bogăției lor sufletești”, a completat prof. dr. Aida Petrea.