Opt asocieri de firme s-au înscris la licitația pentru efectuarea studiului de fezabilitate, autorizației de construcție și proiectului tehnic pentru drumul expres pe patru benzi Suceava – Botoșani. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 17 mai a.c.. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că încă de anul trecut s-a semnat un protocol de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Botoșani, Primăria Suceava și Primăria Botoșani, iar liderul de proiect a fost desemnat Consiliul Județean Suceava. „Am întocmit documentația pentru organizarea licitației pentru studiul de fezabilitate, autorizație de construcție și proiect tehnic.  S-au înscris 8 asocieri de firme, urmând să se facă deschiderea ofertelor, analiza lor și desemnarea câștigătorului”, a spus Flutur.

Drumul are o lungime de 19,5 km, cu două benzi pe sens și separator de sensuri, patru poduri, două noduri rutiere, valoarea estimativă a investiției fiind de 173 milioane euro cu TVA.

„Acest drum expres este o prelungire din autostrada A7, de la Suceava la Botoșani, este situat strategic în partea de nord – est a țării, lângă granița cu Ucraina și Republica Moldova iar investiția trebuie privită ca o scurtare a timpului de deplasare între cele două capitale de județ care însumează peste un sfert de milion de locuitori și care poate fi privită de orice investitor ca un pol de dezvoltare economică unde există forță de muncă, aeroport, universitate și școli de meserii”, a afirmat Flutur.