Ionuț Cătălin Molie, individul în vârstă de 35 de ani care vineri dimineață și-a atacat soția cu care se află în divorț și a înjunghiat-o în mai multe zone ale corpului, s-a vrut liber. El a contestat măsura arestării preventive luată de un magistrat de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava în cursul zilei de sâmbătă. Curtea de Apel Suceava a avut de analizat miercuri contestația, dar verdictul a fost acela de a o respinge. În aceste condiții, Ionuț Cătălin Molie va rămâne în arestul IPJ Suceava pentru o perioadă de 30 de zile. El este acuzat de comiterea infracțiunii de violență în familie, raportat la tentativă de omor.

 

·        Filmul unei dimineți de coșmar

Cristina Molie, de 33 de ani, care activează la Spitalul Județean Suceava, la Secția Chirurgie Infantilă, ca medic rezident, a trecut prin clipe de groază în dimineața zilei de vineri, 12 mai. Femeia se afla acasă, într-un apartament din cartierul George Enescu, iar în jurul orei 7.30 a apărut soțul, Ionuț Molie, venit de la Iași, cu care se află în divorț.

Femeia a fost așteptată de bărbat la ușa apartamentului, pe unde femeia a ieșit pentru a duce copiii la creşă și a merge la serviciu. Individul a împins femeia înapoi în casă, unde a scos un briceag și a lovit-o de mai multe ori.

Femeia se afla la ora atacului cu cei doi copii, unul de 3 ani și unul de un an și patru luni, pe care îl avea în brațe, însă asta nu l-a oprit pe atacator, nimeni altul decât tatăl copiilor.

 

·        Clipele de coșmar descrise de victimă

”Mă pregăteam să ies cu copiii din casă, să îi duc la creșă, am verificat camerele video, am văzut că nu este nimeni în casa scării... A ieșit întâi băiatul de 3 ani, celălalt era în brațe la mine. Deodată s-a năpustit de pe scări cu un cuțit în mână. M-a împins în casă, am țipat foarte tare, atunci m-a lovit cu acel briceag. Cu mâna am reușit să smulg cuțitul în timp ce el era urcat cu genunchii pe mine. Băiatul cel mare a rămas în casa scării. Băiatul țipa foarte tare pe casa scării, el a ieșit și l-a tras în casă, atunci am reușit să sun la 112. Pe copii i-a împins și i-a îmbrâncit, dar nu cred că a avut intenția de a-i ataca și pe ei”, a povestit momentele de coșmar femeia. 

Bărbatul a fost identificat de polițiști pe strada Universității din Suceava, în apropiere de sediul Poliției municipiului Suceava. 

 

·        A încercat să îi scoată un ochi

Cristina Molie a ajuns la spital, unde a fost diagnosticată cu plagă înjunghiată glob ocular stâng, plăgi înjunghiate cervicală și contuzie toraco-abdominală. De subliniat că există indicii ale faptului că individul a încercat să-i scoată femeii un ochi.  

Cazul este unul extrem de delicat și nu este pentru prima oară când bărbatul o agresează pe femeia cu care are doi copii minori.

Cei doi au locuit anterior la Iași, unde au fost depuse primele plângeri la poliție și emise primele ordine de protecție. 

Cristina Molie a postat pe pagina ei de socializare că în trecut a mai stat internată într-un centru pentru femei abuzate, tot în urma unor violențe din partea partenerului de viață. De această dată lucrurile au fost mult mai grave și doar o minune a făcut să nu se ajungă la o tragedie.

Mai mult, femeia a avut anul trecut un ordin de protecție emis de judecători, prin care soțul nu avea voie să se apropie de ea timp de 6 luni, ordin care însă nu ar fi fost respectat. Bărbatul a contactat-o de mai multe ori pe femeie, cerându-i să se împace.

Bărbatul este inculpat de altfel într-un dosar penal privind încălcarea ordinului judecătoresc.