Incendiul izbucnit miercuri seară la Hotelul Aldi, de la intrarea în Gura Humorului dinspre Păltinoasa, a lăsat pagube importante în urmă, însă în mod cert putea fi cu mult mai rău. Incendiul a izbucnit la acoperișul unei extensii a clădirii principale, unde funcționau bucătăria hotelului și o sală de mese, și din fericire a fost localizat la acel corp, fără a fi afectată și construcția principală.  

Pompierii militari de la Gura Humorului, alături de cei civili, au intervenit la fața locului cu cinci autospecială cu ape. Focul a fost localizat la nivelul acoperișului extensiei din lemn, cu acoperiș pe structură din lemn și învelitoare din tablă. 

Acoperișul din zona unde funcționa bucătăria a ars pe o suprafață de aproximativ 150 mp și după cum se întâmplă în cazurile de acest gen intervenția masivă cu apă a dus la degradări la pereți, finisajele interioare, instalații electrice, sanitare și termice, precum și la echipamentele pentru gătit din bucătărie.

Valoarea prejudiciului a fost estimată de către administrator la 50.000 de euro.

Cercetările de după incendiu au arătat că focul a izbucnit de la o plită pe gaz care era în funcțiune și care, prin efect termic, a aprins un stâlp din lemn care nu era izolat corespunzător și era prea aproape de plită. Efectul  termic a dus la aprinderea stâlpului din lemn și apoi incendiul s-a propagat în sus, spre acoperiș, într-un timp foarte scurt.