Primăria Șcheia a reușit să acceseze, în doar trei săptămâni, opt proiecte de dezvoltare, cu o valoare de aproape 8,3 milioane de euro. Primarul comunei, Vasile Andriciuc, a făcut acest anunț după ce Primăria Șcheia a obținut distincția „Eticheta Europeană pentru Excelență în Buna Guvernare - EloGE” din partea Uniunii Europene.

„Obținerea acestei distincții a avut efecte pozitive pentru comuna noastră, având în vedere că am reușit să accesăm fonduri pentru nu mai puțin de opt proiecte pentru dezvoltarea localității, cu o valoare de 40,748 milioane de lei, respectiv 8,248 de milioane de euro. Și țin să precizez că eu, ca primar, îmi fac treaba până în ultimul moment. Lucrez pentru comuna Șcheia, pentru oameni și nu fac lucrurile electoral, adică doar pentru voturi. Faptele vorbesc, și astea sunt fapte concrete. Iar împreună cu salariații din primărie facem proiecte, și asta se vede în eficiența aparatului nostru”, a declarat Vasile Andriciuc.

El a arătat că proiectele la care a făcut referire sunt pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe ale Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Păcuraru” Șcheia, finanțat în cadrul PNRR cu suma de 785.052 de lei, pentru modernizare de drumuri comunale din satele Șcheia, Sf. Ilie, Mihoveni, cu fonduri prin programul ”Anghel Saligny” în sumă de 16,438 de milioane de lei, precum și pentru înființarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în satul Mihoveni, proiect finanțat prin PNDL, cu o valoare de 15,414 milioane de lei.

Vasile Andriciuc a precizat că celelalte proiecte sunt pentru modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Șcheia, proiect finanțat prin Administrația Fondului de Mediu în valoare de 1,538 de milioane de lei; reabilitarea termică și introducere sisteme de încălzire și economisire a energiei la Școala Mihoveni, proiect cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu în sumă de 4,923 de milioane de lei; achiziții utilaje pentru serviciul Administrativ și Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei comunei Șcheia, proiect finanțat prin GAL în valoare de 287.623 de lei, achiziții echipamente IT pentru serviciul Administrativ și Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Șcheia, proiect finanțat prin GAL în valoare de 61.236 de lei, precum și pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlii din satul Sf. Ilie, cu finanțare din bugetul local în valoare de 1,3 milioane de lei.