Polițiștii de frontieră suceveni au depistat, în timp ce acționau în control în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană care transporta într-un bagaj 1.000 comprimate ce fac parte din categoria substanțelor dopante de mare risc. S-a întâmplat miercuri, în jurul orei 11.15, când în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un bărbat la volanul unui microbuz Renault care avea ca traseu declarat ruta Ucraina – Anglia.

Echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit în bagajele personale ale bărbatului în vârstă de 44 de ani mai multe cutii cu pastile care erau bine ascunse. După verificări s-a stabilit că este vorba de substanțe dopante de mare risc. 

În bagajele aceluiași bărbat s-au mai găsit și 67 de pachete de țigări de proveniență ucraineană, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative.

Comprimatele, evaluate la 13.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, țigările au fost confiscate, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către lucrătorii vamali cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Dacă lucrătorii vamali au luat măsuri de linie contravențională, polițiștii de frontieră au demarat cercetări penale.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul ori exportul de substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc sau produse ce conțin substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc, fără autorizație, emisă de autoritățile competente.