Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au anunțat că au dispus trimiterea în judecată a trei inculpați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Cei trei au comis un furt cu prejudiciu mare la Valea Moldovei, chiar în noaptea de 31 decembrie 2022 spre 1 ianuarie 2023.

Capul grupării, aflat în arest preventiv, este Viorel Simerea, în vârstă de 43 de ani, un hoț versat și cu un cazier stufos în spate.

Acest Simerea a fost o perioadă fugar, urmărit general, iar spre finele lunii februarie a acestui an polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava au avut informații că se ascunde într-o anexă aflată în apropiere de locuința sa. Polițiștii au descins în acea anexă, unde l-au găsit pe cel pe care îl căutau. Simerea a declarat că știa că este urmărit general, însă nu a vrut să se predea.

Viorel Simerea a fost arestat preventiv și este judecat de după gratii în mai multe dosare.

Revenind la furtul pentru care sunt trimiși în judecată Simerea și încă doi complici, în noaptea de revelion, jurul orei 1.00, în baza unei înțelegeri prealabile și a pregătirii acțiunii, autorii s-au deplasat cu un autoturism înmatriculat în Italia, până în apropierea unei locuințe din Valea Moldovei. Apoi, au pătruns în locuință prin forțarea unui geam și au sustras din casă două inele, o verighetă, un lănțișor și o brățară, toate din aur. Incursiunea hoților nu s-a încheiat aici. Din anchetă a rezultat că cei trei au pătruns prin forțarea unui geam și într-o anexă a aceleiași locuințe, de unde au plecat și cu trei motofierăstraie, în valoare de 15.000 de lei.

Dosarul cu privire la cei trei inculpați va fi judecat în primă fază la Judecătoria Gura Humorului.