Polițiștii de frontieră suceveni care erau de serviciu joi noapte în Punctul de Trecere a Frontierei Siret au avut surpriza de a constata că un șofer care s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară mirosea puternic a alcool.

În jurul orei 2.00 din noapte, un Land Rover cu numere de România a intrat în vamă, la volan fiind legitimat un sucevean în vârstă de 48 de ani.  

Polițiștii au constatat vizibil că respectivul emana o puternică halenă alcoolică, solicitând la fața locului un echipaj de la Poliția orașului Siret, cu aparat etilotest.

Aparatul a indicat rezultatul a fost de 0.76 mg/l alcool în aerul expirat, astfel că suceveanului i s-a transmis că va fi dus la spital, pentru recoltarea de probe biologice.

La Spitalul din Siret, bărbatul a refuzat prelevarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Prin urmare, pe numele bărbatului în vârstă de 48 de ani s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”refuz ori sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive”, infracțiune pedepsită mai aspru decât consumul de alcool în sine.