Un angajat al Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, care a făcut un accident vascular cerebral ischemic acut în timpul orelor de serviciu, a fost transferat cu ambulanța în data de 17 mai a.c., la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava pentru tratament de urgență.

Medicul-șef al secției Neurologie din cadrul spitalului sucevean, dr. Daniela Neagu, a declarat că pentru acest pacient tromboliza a fost inițiată la Spitalul Județean Piatra Neamț, după care, la Spitalul Județean de Urgență Suceava, s-a efectuat tratamentul endovascular (aspirația cheagului de sânge), în compartimentul de Radiologie Intervențională. Timpul de răspuns de la prezentarea pacientului în UPU Suceava până la intervenție a fost de 10 minute.

Pacientul a fost internat mai întâi 12 ore în secția Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) și ulterior a fost transferat în secția Neurologie, cu evoluție favorabilă. „Intervenția precoce este esențială pentru recuperarea deficitelor neurologice. Acest caz este un exemplu relevant pentru colaborarea dintre două unități medicale mari din nord-estul țării”, a declarat dr. Neagu.

Este primul caz de trombectomie de la Piatra Neamț tratat la Suceava.

Echipa medicală implicată a fost formată din medicul neurolog dr. Ioana Boarescu, medicii radiologi intervenționiști dr. Mihai Crețeanu Jr., dr. Alexandra Husar și medicul rezident Gabriel Mircea și medicul ATI dr. Denisa Titieni.

Menționăm că echipa medicală a secției Neurologie a Spitalului Județean Suceava a primit, în acest an, din partea Organizației Europene de Stroke, premiul Angels ”Platinum ”, un premiu onorific, pentru a recompensa munca depusă și calitatea îngrijirilor în domeniul accidentului vascular cerebral.