Invitații speciali ai evenimentelor care vor fi organizate pentru ediția 2023 a Zilelor Sucevei au fost dezvăluiți în timpul ședinței de Consiliu Local în care a fost supus la vot proiectul de alocare a finanțării necesare.

În condițiile în care unii dintre consilierii locali au spus că nu pot vota alocarea sumei de 700.000 de lei pentru cheltuielile necesare, fără a li se spune exact pentru ce se alocă banii și ce artiști sunt invitați și pe câți bani, deși li s-a explicat că licitarea serviciilor acestora se poate face doar după aprobarea proiectului, primarul Ion Lungu a „dat din casă” numele celor de pe lista finală.

Delia, Antonia, Alina Eremia, Zdob și Zdub, Alexandra Stan și Nicole Cherry, dar și îndrăgita trupă pentru copii Gașca Zurli vor fi invitații speciali ai Zilelor Sucevei, pe lângă zeci de alți artiști de muzică populară.

Conform unui plan de organizare a evenimentelor, prezentat consilierilor locali de primarul Ion Lungu, primii invitați speciali sunt Gașca Zurli, care vor susține un concert dedicat în mod special celor mai tineri suceveni, vineri, 23 iunie.

Sâmbătă, 24 iunie, în centrul Sucevei vor avea loc spectacole susținute de Delia, Antonia și Nicole Cherry.

Duminică, 25 iunie, pe scena Zilelor Sucevei vor fi concerte susținute de Zdob și Zdub, Alina Eremia și Alexandra Stan.

„Avem un noroc și un ghinion în același timp, deoarece anul acesta Zilele Sucevei au picat exact la final de săptămână, de aceea și organizăm evenimente timp de trei zile – vineri, sâmbătă și duminică, când lumea e liberă și se poate bucura mai bine de spectacole. Pe de altă parte, e mai greu de găsit artiști liberi în weekend, dar și mai scump. Așa s-a întâmplat și cu Ștefan Bănică Jr., care este deja ocupat în perioada respectivă, dar pe care vrem să-l chemăm la un alt eveniment, poate chiar la Ziua Bucovinei”, a explicat edilul Sucevei.

Programul Zilelor Sucevei include și un foc de artificii, unul dintre momentele cu mare impact la spectatori, dar care a fost contestat de reprezentanții USR, care au cerut eliminarea acestuia și o eventuală înlocuire cu un joc de lumini, efectuat de drone.

O lămurire în această privință a venit din partea viceprimarului Lucian Harșovschi, care a spus că a fost luat în calcul și un astfel de eveniment, modern, doar că în România este o singură firmă care face astfel de spectacol, iar respectivii nu pot veni la Suceava în acea perioadă, încât vor fi invitați cu altă ocazie.