Polițiștii din Vatra Dornei s-au mobilizat, joi seară, pentru a depista un șofer care acroșase cu încărcătura remorcii o femeie care se deplasa pe bicicletă, fără a opri la fața locului. Alarma s-a dat în jurul orei 19.15, când Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de personalul de la spitalul din localitate cu privire la faptul că s-a prezentat o pacientă care are nevoie de îngrijiri medicale și a fost victima unui accident rutier. Victima le-a relatat polițiștilor că a fost acroșată de o mașină pe strada Chilia din municipiul Vatra Dornei.

Cum accidentul nu a fost raportat, conducerea Poliției Vatra Dornei a mobilizat toți lucrătorii disponibili pentru activități de cercetare.

În scurt timp s-a stabilit că în accident a fost implicat un autoturism Suzuki, care tracta o remorcă încărcată cu fân, cu o încărcătură care depășea în lățime și înălțime dimensiunile remorcii.

Autoturismul a fost identificat în curtea proprietarului, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna Dorna Arini, care a declarat că a depășit la un moment dat o femeie care era pe bicicletă, pe strada Chiliei, dar nu a realizat că a acroșat-o.

Din cercetări rezultă că biciclista a fost acroșată chiar de încărcătura de fân care depășea lățimea remorcii.             

Atât șoferul, cât și biciclista au fost verificați cu etilotestul, rezultând că nu erau băuți.

Șoferul a declarat că nu a sesizat impactul, fiind susținut și de soția sa, care era pasageră în mașină.

Cel mai important aspect este că victima accidentului nu a suferit leziuni grave.