Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că licitația pentru desemnarea constructorului tronsonului autostrăzii A7 de la Pașcani la Suceava ar putea avea loc anul acesta. Gheorghe Flutur a precizat că ultima analiză de progres a proiectului autostrăzii A7 a arătat că sunt șanse foarte mari că în partea a doua a acestui an să se scoată la licitație lucrările pe tronsonul Pașcani - Suceava.

Flutur a spus că pentru acest tronson au fost finalizate forajele și citirea rezultatelor în laborator și este pe final procesul de identificare a proprietarilor de teren de pe toată lungimea tronsonului. „Se așteaptă Acordul de Mediu, nu înainte de avea loc o dezbatere publică. Suntem deja și la 70% cu lucrările de proiectare finalizate pe tronsonul Suceava - Siret, foraje, studii geotehnice. Zilele acestea am avut discuții cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și cu directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, și cu toții sunt optimiști în sensul că s-a recuperat mult timp din decalajul de pe celălalt coridor al A7, București - Pașcani, care este mai avansat”, a transmis șeful administrației județene. El a adăugat că ministrul Transporturilor și Infrastructurii a apreciat parteneriatul cu Consiliul Județean Suceava și administrației județene zi de zi în această etapă de proiectare a tronsonului de Autostradă Pașcani - Suceava - Siret.

„Aș vrea doar să spun că în aceste zile coordonez echipa liberală în negocierile completării Programului de Guvernare și am ca priorități obligatorii, printre multe altele, continuarea A7 pe bani europeni pe ruta Pașcani – Suceava - Siret, construcția Centurii Gura Humorului, construirea Drumului Expres pe 4 benzi Suceava – Botoșani, investiții atât de necesare în infrastructura județului Suceava”, a încheiat Gheorghe Flutur.