Intervenția lucrătorilor de la Drumuri Naționale pentru îndepărtarea materialului desprins de pe versant, în urma alunecării de teren din imediata apropiere a șoselei de centură a Sucevei, sectorul de la Șcheia spre Pătrăuți, a dus și la tragerea unor prime concluzii, e drept nu oficiale, cu privire la cauza acestor probleme. La fața locului s-a constatat că izvorăște apa din taluz, ceva mai sus de zona unde alunecarea a devenit vizibilă.

La scurt timp după îndepărtarea materialului care a luat-o la vale firele de apă au început să fie vizibile în rigola șoselei.

De regulă, aceste izvoare subterane sunt o cauză a alunecărilor de teren. 

Săptămâna trecută, o alunecare de teren destul de puternică a devenit vizibilă pe șoseaua de centură a Sucevei, pe sectorul dinspre Zidul Morții spre Pătrăuți, pe partea stângă.

Urmare a acestui fenomen taluzul s-a surpat pe o lungime de aproximativ 320 mp, angrenând distrugerea șanțului pavat pe o lungime de 25 de metri și înaintarea spre acostament cu 0,7 metri.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat că va demara procedurile pentru efectuarea unei expertize tehnice care va stabili soluția de consolidare a sectorului de drum.

Un expert va propune în urma expertizei soluția prin care să se intervină pentru stabilizare.