Un bărbat din Bilca a alertat poliția în plină noapte cu privire la faptul că i s-a furat mașina din curtea casei, reclamantul indicând și o suspectă, concubina în vârstă de 26 de ani, care nu mai era de găsit. Apelul de urgență a fost efectuat în noaptea de 21 spre 22 mai, în jurul orei 3.20.

În primă fază, în acea noapte, mașina căutată, un VW Passat, nu a fost găsită. 

Cercetările au fost reluate luni dimineață, iar polițiștii au studiat imagini de pe camere video care au indicat că mașina era sustrasă de duminică seară, la volan fiind o femeie care s-a plimbat pe străzi din Bilca.

Luni, autoturismul a fost găsit pe raza comunei Bilca, în zona unui izvor. 

Surpriza a fost că în autoturism, pe bancheta din spate, era o femeie care dormea.  

În scurt timp s-a stabilit că este vorba chiar de Raluca Ghețău, în vârstă de 26 de ani, din Vicovu de Jos, nimeni alta decât suspecta căutată, concubina reclamantului.

La ora la care a fost găsită de polițiștii de la Secția Rurală Gălănești tânăra de 26 de ani avea concentrația de 0,32 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date pe linia posesorilor de permise de conducere, s-a stabilit faptul că tânăra de 26 de ani nu este posesoare de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au constatat comiterea a cel puțin două infracțiuni, respectiv conducere fără permis și furt în scop de folosință și au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele tinerei în vârstă de 26 de ani.