Polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au avut parte de un caz de urmărire în trafic total atipic, șoferul care nu a vrut să oprească la semnal conducând o autoutilitară care transporta cherestea. S-a întâmplat luni, în jurul orei 14.50, când echipajul de la Gălănești efectua control trafic pe raza comunei Bilca și a efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare înmatriculate în Marea Britanie care se deplasa pe direcția Bilca-Frătăuții Noi.

Conducătorul autoutilitarei nu a oprit și a intrat pe câteva drumuri secundare, cu mașina de poliție după el. Somat prin portavoce să oprească, șoferul a revenit cu autoutilitara pe drumul județean și a continuat să ruleze în viteză spre Frătăuții Noi.

Urmărirea a continuat pe drumul județean în jur de 3-4 kilometri, timp în care, au consemnat în raport polițiștii din echipaj, fugarul a blocat în mod repetat autospeciala de serviciu, rulând pe mijlocul drumului și pe contrasens.

Șoferul fugar s-a oprit abia când a ajuns în curtea unui imobil din comuna Frătăuții Noi, unde a coborât din mașină și a încercat să fugă pe jos, fiind însă prins în scurt timp.

Polițiștii au trecut la verificarea în amănunt a mașinii și a celui de la volan, Florin Farcaș, din Frătăuții Noi. Pentru cherestea nu exista niciun aviz, iar autoutilitara a ajuns la Ocolul Silvic Putna, unde, în urma inventarierii, a rezultat că era transportată cantitatea de 2 mc cherestea rășinoase, cu o valoare de aproximativ 1.850 de lei.

Lemnul a fost confiscat, iar pentru transportul fără acte de proveniență cel de la volan a încasat o amendă de 2.000 de lei.   

De asemenea, șoferul a fost sancționat la regimul rutier pentru neoprire la semnal și circulație pe contrasens, cu amendă în cuantum 1.595 lei, fiind luată și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

S-a mai stabilit că autoutilitara nu avea nici poliță RCA valabilă.

În timp ce polițiștii din echipajul de la Gălănești lucrau la acest caz, la Frătăuții Noi a mai fost oprită o autoutilitară care transporta lemn, cu numere de Portugalia.

Nici în acest caz localnicul de la volan nu avea vreun document pentru lemnul transportat. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că acesta transporta cantitatea 3,41 mc lemn rotund rășinoase, în valoare de 960 lei.