O nouă alunecare de teren puternică s-a produs luni dimineață pe DN 17B, la Holda. Căderi importante de pietre și material aluvionar de pe versant au dus la închiderea circulației pe DN 17 B, între Crucea și Broșteni.

”Porțiunea de drum afectată era închisă total circulației, astfel încât la momentul producerii evenimentului nu s-au înregistrat pagube materiale. Constructorul lucrează deja la degajarea platformei de lucru și a drumului.

Pe sectorul de drum menționat vorbim despre o reactivare a unor alunecări de teren din toamna anului trecut, constructorul având deja în execuție lucrări de rânguire și consolidare a versantului  cu zid de sprijin”, se arată într-o informare a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.  

Firma care efectuează lucrarea este SC Holtex Grup Invest SRL.

Lucrarea de stabilizare ar trebui să fie finalizată în toamna acestui an. Fără îndoială, misiunea de stabilizare a versantului pe termen lung este dificilă având în vedere problemele din zonă, cu un versant instabil, din care ies izvoare de apă și cu foste galerii miniere în apropiere.

Lucrarea principală constă în amenajarea unui zid de beton de protecție.