Revoltător. Pe rețelele de socializare a apărut recent un filmuleț în care un bărbat își expunea organele genitale în fața celor doi copii: o fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel în vârstă de 8 luni. Totul a fost filmat de mama copiilor, la Buda, Zvoriștea, care, din răzbunare, a distribuit filmul pe mai multe rețele de socializare, îndemnând lumea să îl distribuie la rândul ei.

Pe fir au intrat Poliția și Direcția Generală de Asistență Socială ȘI Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, pentru o anchetă.

„La data de 19.05.2023, polițiștii Secției de Poliție Rurală Adâncata s-au autosesizat cu privire la faptul că pe o rețea de socializare au fost postate imagini video care prezentau un bărbat care și-a expus organele genitale în camera unei locuințe, de față fiind și cei doi copii minori. Imaginile ar fi fost postate de către soția sa, pentru a-l denigra ca urmare a unui conflict dintre cei doi”, transmit reprezentanții Poliției. În acest caz, s-a întocmit un dosar penal „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă”.

Protecția Copilului i-a chemat pe cei doi soți, mama în vârstă de 19 ani și tatăl în vârstă de 25 de ani, luni dimineață, 22 mai, la sediul instituției pentru a da explicații. Ambii soți au spus că au fost certați, dar că deja s-au împăcat. Inițial locuiau în Buda, Zvoriștea, unde a avut loc filmarea, doar că începând de duminică s-au mutat la Pătrăuți, la părinții fetei. După o discuție îndelungată cu cei doi soți, Protecția Copilului a hotărât că mama și cei doi minori să rămână internați într-un Centru Maternal. Mama va fi consiliată și va fi învățată cum să își crească copiii și cum trebuie să nu-i expună unor astfel de traume. Specialiștii de la DGASPC Suceava caută o modalitate prin care și tatăl copiilor să fie consiliat și să i se explice ce nu trebuie să facă în fața copiilor.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat: „Noi am primit filmarea vineri și imediat șefa de la Serviciul Urgențe a luat legătura cu primăria Zvoriștea. Luni dimineață, 22 mai, părinții au ajuns la noi, împreună cu copiii. Li s-a explicat părinților situația. Singura soluție, acum, pe moment, este să o luăm pe mamă cu ambii copii în Centrul Maternal, unde va fi consiliată, iar pe tată urmează să vedem dacă putem să-l includem într-o formă de consiliere. Deocamdată asta este singura soluție”.