Derivă în sistemul de învățământ preuniversitar, peste 100.000 de angajați din școlile din întreaga țară intrând, de luni, în grevă pe termen nelimitat.

La nivel județean, sunt circa 8000 de oameni ai școlii care au optat pentru această formă de protest, nemulțumiți fiind, în principal, de salarizare. 

Cadre didactice, personal auxiliar (din bibliotecă, contabilitate, secretariat), personal nedidactic (îngrijitori, fochiști, portari etc.) au oprit întreaga activitate din școli și spun că nu vor ceda până când sindicatele și factorii decidenți vor ajunge la un acord.

Oamenii școlii vor majorarea salariilor personalului din învățământ, indexarea anuală a salariilor, plata orelor suplimentare, acordarea sporurilor pentru condiții de muncă, acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare, creșterea investițiilor din învățământ, îmbunătățirea infrastructurii, renunțarea la aplicația EduSal.

Potrivit datelor centralizate vineri de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, circa 75% dintre angajați – profesori, personal auxiliar și nedidactic – sunt în grevă, asta însemnând undeva la 8.200 de persoane.

Reprezentanții IȘJ au menționat că vor reactualiza aceste cifre în cursul zilei de luni.