Mai bine de 20 de familii din satul Benia, comuna Moldova Sulița, au fost lăsate de izbeliște de reprezentanții Direcției Silvice Suceava. Și asta pentru că podul de lemn care traversează râul Moldova s-a rupt luni, 14 august, iar de atunci nimeni nu l-a mai reparat. Oamenii sunt disperați și spun că este o adevărată bătaie de joc, iar accesul se poate face doar prin albia râului, dar numai cu mașini de teren sau tractoare.

Podul se afla pe un drum forestier, care pleacă din drumul județean 175, care leagă Pojorâta de Izvoarele Sucevei, și face legătura cu Obcioara și Dârmoxa. Podul din lemn a cedat sub greutatea unui camion încărcat cu pietriș al Primăriei Moldova Sulița, camion care este și acum inutilizabil și trebuie reparat. Din fericire, șoferul camionului nu a suferit leziuni și s-a ales doar cu o sperietură.

Petru Jecalo, primarul din Moldova Sulița, a precizat că a vorbit cu cei de la Direcția Silvică despre refacerea acestui pod. ”Mi-au spus că nu au oameni, dar că se vor ocupa la finalul acestei săptămâni. Noi am făcut între timp un pod provizoriu din tuburi pe care sperăm că îl vom deschide astăzi (n.a. – marți, 22 august) pentru ca și cei care au mașini mici să poată traversa râul Moldova. Nu e o situație plăcută, dar sperăm să obținem finanțare de la nivel central și aici să facem un pod din beton”, a spus Petru Jecalo.

Mai trebuie spus că podul de lemn care s-a prăbușit săptămâna trecută fusese refăcut în totalitate acum doi ani, iar sătenii cred că lucrările nu au fost realizare cu simț de răspundere.