Accidentul grav de marți de pe raza localității Laura, oraș Vicovu de Sus, s-a produs după ce șoferul autoutilitarei implicate a pierdut controlul asupra mașinii și a ieșit în decor. Autoutilitara se afla într-o depășire și a pătruns pe podețul pe care se aflau doi localnici. Din păcate, unul a fost lovit în plin și a decedat instantaneu, iar doilea a ajuns la spital, cu leziuni grave.  

Din primele cercetări ale poliției rezultă că în jurul orei 13.15, David Juravle, în vârstă de 58 de ani, din Brodina, aflat la volanul autoutilitarei Mercedes-Benz, pe strada Calea Bucovinei, pe direcția de deplasare de la Vicov spre Straja, a efectuat manevra de depășire a unui biciclist, iar în timpul acesteia a pierdut controlul autoutilitarei.

Mașina a pătruns de contrasens și a părăsit partea carosabilă, intrând pe podețul pe care se aflau victimele și apoi izbindu-se violent în gard.

Pentru Petru Schipor, în vârstă de 66 de ani, personalul medical ajuns la fața locului nu a mai putut face nimic, constatându-se decesul, cu leziuni incompatibile cu viața.

Al doilea localnic, în vârstă de 70 de ani, a fost preluat de o ambulanță și dus la spital. Bătrânul era conștient, dar avea leziuni grave, conform primelor evaluări medicale.

La spital a fost transportată și o tânără de 26 de ani, pasageră în autoutilitara implicată în accident.

Șoferul autoutilitarei a fost verificat cu etilotestul, nefiind băut. El a pus pierderea controlului asupra mașinii pe fondul oboselii accentuate.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă și continuă ancheta.