Procurorii de la Gura Humorului au făcut public un caz de agresiune foarte grav comis de un individ care a făcut scandal acasă și și-a amenințat tatăl, iar după ce acesta a cerut ajutor poliției, l-a și agresat. Mai mult, inculpatul a avut mai multe încercări de a-l agresa și pe polițistul care a intervenit la caz.

În noaptea de 18 spre 19 august, în jurul orei 1.00 din noapte, un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm a intervenit  la un caz cu privire la un bărbat amenințat de fiul său cu distrugerea locuinței și cu moartea.

Când polițistul și jandarmul au ajuns la fața locului spiritele nu s-au calmat deloc, din contră.

Agresorul, Petrică Scheuleac, l-a amenințat cu moartea pe polițist și ar fi vrut chiar să îl lovească. Agentul a reacționat însă și i-a pulverizat în ochi spray iritant lacrimogen.

Imobilizat și băgat în mașina de poliție, individul a continuat cu amenințările cu moartea, iar la un moment dat, încătușat fiind pe bancheta din spate, ar fi încercat să îl lovească cu piciorul pe agentul de poliţie care se afla la volan. Al doilea membru al echipajului a intervenit însă.

În ciuda acestor evenimente, după câteva ore de stat la secția de poliție, inculpatul a fost lăsat să plece acasă. Atunci, el era pus sub acuzare doar pentru amenințare.

Revenit acasă, după ce s-a trezit din beție, același individ și-a concretizat amenințările față de tată.

Din cercetări rezultă că fiul și-a lovit tatăl cu pumnii în zona capului, l-a prins de gât, după care l-a trântit cu capul de peretele unei anexe, cauzându-i leziuni pentru care necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Abia după această faptă și după ce procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală și pentru ultraj, față de Petrică Scheuleac a fost luată măsura reținerii în arest pentru 24 de ore.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au formulat și propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Gura Humorului a emis mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracțiunii de ultraj și violență în familie.