Lucrările de reparații stradale din municipiul Suceava ar putea fi atribuite unei asocieri formate din cinci firme de construcții, care își dorește să obțină contractul în valoare de aproape două milioane de euro, pentru o perioadă de doi ani.

Primarul Ion Lungu a precizat miercuri că la licitația organizată de Primăria Suceava pentru întreținerea străzilor din municipiu a fost depusă o singură ofertă, din partea unei asocieri de firme - lider de grup fiind SUCT, iar asociați Autehnorom, Florconstruct, Roial Construct Bucovina Șcheia și Ara Road Lisaura.

„Este vorba de un acord cadru pe 2 ani de zile, în valoare de 86,4 milioane de lei fără TVA. Așa prevede legea, trebuie și o valoare minimă a contractului, care este de 62 de milioane de lei. Contractul cadru se face atunci când nu se știe o valoare exactă pentru că pentru reparații se dau comenzi pe parcurs. În baza acestui acord cadru se fac două contracte subsecvente. Cel mai mare contract poate să fie 46,4 milioane de lei și cel mai mic de 30 de milioane de lei. Sper să fie analizată oferta cât mai repede și dacă este eligibilă să declarăm câștigătorul pentru a avea asigurate pe doi ani de zile firmele care întrețin drumurile în orașul nostru”, a explicat Ion Lungu.

În prezent, lucrările de asfaltare din oraș sunt făcute în baza contractului anterior de reparații stradale, prelungit până la semnarea unui nou contract, astfel încât să nu se piardă perioada de timp favorabilă executării acestor lucrări, care depind mult de condițiile meteo.