Zeci de copii din comuna Gălănești au participată la o Școală de vară care le-a oferit, prin activitățile propuse de organizatori, cele mai frumoase amintiri din această vacanță.

Acțiunea a fost organizată de pr. paroh Ursulean Dumitru, împreună cu cadrele didactice coordonatoare de la Școala Gimnazială ,,Samson Bodnărescu” Gălănești (Anton Ramona-Maria, Anton Mihai, Bălici Cristina, Hurjui Vironica, Moloce Rodica și Rusu Marta), alături de tinerii voluntari din Parohie (Rusu Alexandru, Schmidt Ana Belamina, Hurjui Mădălina, Bujdei Despina, Moloce Dănuț, Vicovan Matei, Hurjui Alexandru, Negru Robert).

Copiii au avut un program diversificat (14-18 august 2023), care a cuprins, în prima zi, un program liturgic, jocuri de intercunoaștere, cateheză susținută de  consilierul eparhial Hurjui Cristi-Gabriel, jocuri în aer liber, coordonate de Roman Bianca Gabriela, participarea la Slujba Prohodului Maicii Domnului.

În a doua zi de activități, copiii au luat parte la Sfânta Liturghie și au primit Sfânta Împărtășanie, după care au participat la „Parada Costumelor Populare”. Din programul celei de-a treia zile nu au lipsit atelierele de creație, ,,În căutarea leacurilor bunicii”, susținut de prof. Pesclevei Alina, atelierul de pictură pe sticlă – Icoana Maicii Domnului, pentru ca în a patra zi a Școlii de vară, copiii să învețe câteva măsuri de prim ajutor, activitate susținută de doctor Babalean Corina, iar apoi să meargă într-o excursie pe traseul Putna - Chilia lui Daniil Sihastrul, Mănăstirea Putna, Mănăstirea Sihăstria Putnei. Ziua a patra s-a încheiat cu un grătar și multă bucurie pentru copii. În ultima zi de activități, copiii au făcut câteva exerciții pentru prevenirea și combaterea scoliozei (atelier susținut de kinetoterapeutul Rotaru Cristina), apoi toți participanții au stat în jurul unui foc de tabără, unde s-a cântat muzică folk (Nicolaică Irina și prof. de educație muzicală Gheliuc Antonius).