Sucevenii pot accesa, începând de miercuri, 23 august 2023, o nouă tranșă de titluri de stat „Tezaur” cu maturități de unul și trei ani, cu dobânzi anuale de 6,30% și, respectiv, 7,20%. Titlurile de stat „tezaur” au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Finanțele sucevene au transmis că aceste titluri de stat pot fi cumpărate online până pe 14 septembrie numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt deschiderea contului de subscriere pe numele investitorului la Trezorerie, subscrierea titlurilor de stat, viramentul  sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online se poate accesa Ghidul Tezaur online și Tezaur online de pe site-ul ANAF. De asemenea, titlurile de stat „Tezaur” pot fi cumpărate între 23 august și 15 septembrie 2023 de la sediul unităților Trezoreriei Statului, între 23 august și 14 septembrie 2023 în mediul urban și în perioada 23 august – 13 septembrie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale Companiei Naționale Poșta Română S.A. Pentru aceste titluri de stat dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului „Tezaur” sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, cu posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Pentru aceste titluri sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.