Lucrările la noua secție de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, începute în luna mai a acestui an, se desfășoară conform graficului prevăzut și sunt șanse să se încheie înainte de termenul din contract, care este 10 noiembrie 2024. Constructorii au turnat deja demisolul și acum lucrează la placa peste parter. Până la sfârșitul anului au planificat să termine structura, să fie finalizate toate plăcile și zidăria, adică să se ajungă „la roșu” cu construcția.

Proiectarea a fost efectuată de Moldproiect ASS Suceava, iar lucrările sunt executate de firma Antramicons. Valoarea investiției este de 43 de milioane de lei fără TVA.

Pentru acest an, Consiliul Județean Suceava, instituția tutelară a spitalului, a alocat pentru investiție 25 de milioane de lei, cu posibilitatea de suplimentare, dacă ritmul de execuție a lucrărilor o va impune.

Noua secție se construiește în curtea Spitalului Vechi, între actualul pavilion de Oncologie și cel de Boli infecțioase, în apropierea Centrului de Radioterapie Lotus. Are o suprafață desfășurată de 4.590 de metri pătrați, va avea patru cabinete și două săli de tratament ambulatoriu, 18 paturi pentru internare de zi, 45 de paturi pentru internare continuă, 12 paturi pentru îngrijiri paliative și 8 paturi pentru aparținători.

Pavilionul nou va avea 4 etaje și va fi legat de actuala secție de Oncologie printr-un tunel de sticlă, similar cu cel care face legătura dintre Ambulatoriu și Unitatea de Primiri Urgențe. Antramicons Suceava a construit și ambulatoriul integrat al spitalului.