Iluminatul public din municipiul Suceava va beneficia de noi investiții, prin care vor fi montate aproape 1300 de corpuri de iluminat de tip LED, controlate de la distanță, dar și dimabile, pentru economisirea curentului electric. În același timp, sistemul de iluminat public va fi extins în alte zone ale orașului, unde au apărut noi locuințe, ca urmare a dezvoltării imobiliare. Viceprimarul Lucian Harșovschi a precizat că cele două proiecte, aprobate la finanțare de Administrația Fondurilor de Mediu, au o valoare totală de aproape 6,7 milioane de lei.

“Modernizăm iluminatul public de pe întregul Ax principal, dar și pe cel din cartierul Tinereții, Tătărași și din zona Aleii Dumbrăvii (str. Eugen Lovinescu, str. Socului etc.).

1274 de corpuri de iluminat ce folosesc tehnologia LED vor fi achiziționate și montate. Puterea totală a sistemului nou proiectat este de 64,572 kW.  

Toate corpurile nou montate se vor integra într-un sistem de telegestiune. Se vor monta aparate de iluminat cu surse dimabile, care vor avea capacitatea de a-și reduce fluxul luminos în anumite intervale orare, pentru sporirea economiei de energie electrică”, a explicat Lucian Harșovschi despre proiectul în valoare de 4.340.651 lei.

Al doilea proiect al municipalității sucevene, care a fost aprobat, este cel de modernizare și extindere a iluminatului public în alte zone ale orașului. Valoarea investiției este de 2.351.917,78 lei.

Ambele proiecte fac parte din programul “Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”, finanțat prin AFM.