Decizie șoc a magistraților de la Judecătoria Suceava în unul dintre cele mai delicate cazuri trimise în instanță de procurori.

Maria Podolak, educatoarea de la Grădinița cu Program Normal din Bosanci acuzată că ar fi abuzat sexual trei fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, a fost declarată nevinovată pentru toate capetele de acuzare.

Fie că este vorba de acuzațiile de viol, rele tratamente aplicate minorului sau agresiune sexuală, Judecătoria Suceava a pronunțat soluția de achitare, invocând articolul 16. alin. 1 lit. a) Cod procedură penală – fapta nu există.

De precizat totuși că soluția Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.     

Maria Podolak a și fost arestată preventiv trei luni de zile în acest dosar.

Polițiștii și procurorii au intrat pe fir după ce fetița de 3 ani a unei familii din Bosanci a avut coșmaruri prin somn. Părinții s-au alertat și au dorit să afle de la ce vin aceste spaime ale micuței.

Micuța s-ar fi plâns că i s-ar fi băgat degetul în vagin, fapte care s-ar fi repetat de mai multe ori în baia de la grădiniță. Ulterior, și sora fetiței, care urma cursurile aceleiași grădinițe, le-a spus părinților că ar fi avut parte de tratamente similare.

Mai mult, în ecuație a apărut și o a treia fetiță, care ar fi fost abuzată, la rândul ei.

Interesant este că în acest caz părinții celor două fete agresate sexual nu au depus plângere la poliție. Totul s-a aflat în urma unui act de răzbunare care l-a avut în prim-plan pe tatăl minorelor. Acesta a incendiat autoturismul marca Dacia Sandero care aparține educatoarei și care era parcat în cartierul Obcini, din municipiul Suceava.

Bărbatul a reacționat turbat de furie și convins că educatoarea i-a abuzat fetele.

La vremea anchetei, pe surse, s-a transmis că există un probatoriu solid și că psihologii au confirmat abuzarea fetițelor, ba că ar exista și certificate medico-legale în acest sens.

De precizat că educatoarea Podolak a negat tot timpul acuzațiile și s-a declarat complet nevinovată.