O tânără în vârstă de 25 de ani, Andreea Anița, din Fălticeni, diagnosticată cu cancer, are nevoie urgent de ajutor, pentru un tratament în Turcia.

Tratamentul care îi poate salva viața costă între 80.000 și 150.000 de euro, mult peste posibilitățile familiei.

Părintele Alexandru Lungu, preot slujitor la Parohia Așezământul de bătrâni „Sfântul Apostol Andrei” Fălticeni, a lansat în mediul online o campanie de ajutorare a acestei tinere, care suferă de cancer de la vârsta de 16 ani. Fiind o luptătoare, Andreea a învins de mai multe ori această boală, dar de data aceasta cancerul a recidivat mai agresiv. Tânăra suferă de sarcom sinovial. Tumora de la picior a reapărut și s-a mărit considerabil. În același timp, boala s-a extins și la plămâni.

Povestea de viață a tinerei poate fi povestea unui erou, care are de parcurs o călătorie plină de primejdii și care se lovește de lipsa banilor pentru a ajunge acolo unde își dorește. Nu abandonează lupta. Se bate cu „balaurul” numit cancer, cel care caută să distrugă tot ce atinge, dar, în final, Andreea învinge. Da. Poate să învingă această boală, dar nu singură, ci cu rugăciunile noastre, cu ajutorul medicilor, dar, acum, mai mult ca oricând, cu ajutorul material pe care îl așteaptă de la fiecare dintre noi.

Nu putem să stăm indiferenți la suferința acestei tinere, „cu părul de foc, cu ochii de un albastru ionic, o tânără care a învățat care este valoarea unei zile încă de mică”, după cum a spus părintele Alexandru Lungu.

Știm deja că părintele Alexandru reușește de multe ori să miște „munții”, pentru că inimile noastre le mișcă oricum, prin tot ceea ce face pentru comunitate. De aceea, să ne alăturăm cu toții părintelui în această campanie de ajutorare a tinerei nevinovate, lovită de cancer.

 

·        Andreea are nevoie de resurse, de prieteni, de oameni generoși

 

„Andreea se luptă zilele acestea cu un balaur fioros, o ciumă neagră care nu se mai satură să ne înghită tinerii, părinții și pe toți cei dragi. Nu ține cont acest balaur de vârstă, religie, condiție socială. Însă există, ca în orice poveste, și învingători. Nu este un rău de neînvins. Pentru a învinge balaurul, eroina poveștii noastre, Andreea, are nevoie de resurse, de prieteni, de oameni generoși. Se spune că Dumnezeu pe unii dintre oameni nu îi încearcă cu necazuri mari, tocmai pentru a-i purta în spate pe cei aflați în toiul luptelor, care au nevoie de om”, povestește pr. Alexandru Lungu, care este sigur că binele nu ține cont de religie, culoare, funcție. Este bine, și atât. „Binele cere doar dragoste, mângâiere, îmbrățișare, împreună suferință, inimă lângă inimă. Andreea este tânăra care are nevoie de fiecare om dispus să poarte crucea încercărilor alături de ea măcar un km. Nu despre metanii și rugăciuni nesfârșite va fi la judecată. Prea puțin va conta postul și asprimea vieții. Dacă toate acestea nu vor purta amprenta dragostei și a milei de aproapele nostru, toate celelalte vor fi doar praf și vânt, vis și amăgire”, a completat părintele din Fălticeni care a lansat campania de ajutorare a tinerei bolnave.

 

Unde puteți dona

 

Putem să fim parte din povestea Andreei sau putem să ignorăm acest apel. Putem să o ajutăm pe tânără să ajungă în Turcia și să facă acest tratament sau putem să întoarcem spatele poveștii cu „balaurul”. Este opțiunea fiecăruia, dar dacă punem umărul la această luptă, fiecare cu un bănuț, fiecare după posibilități, formăm o armată și Andreea va simți că nu este singură și va lupta și mai mult. „Haideți să facem o armată de bine în jurul Andreei și să o ajutăm să devină eroina propriului basm, fata cu păr de foc care într-o zi va croi rochii de poveste, pentru prințese, în atelierul ei ce va transforma visele în realitate.

Să o ajutăm pe Andreea în număr cât mai mare”, este îndemnul părintelui Lungu.

Puteți dona în următoarele conturi, oricât de puțin. Să facem o echipă mare și să adunăm împreună suma necesară tratamentului. Conturile sunt deschise pe numele Magdalenei Nechita, sora Andreei. Cont în lei: RO91BTRL03401201I25391XX, Nume: Magdalena Nechita, cont în euro: RO37BTRLEURCRT00I2539101, Nume: Magdalena Nechita, cont în lire: GB94BUKB20218043195902, Nume: Magdalena Anita.