Pompierii militari de la Fălticeni au intervenit joi, în jurul orei 11.00, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casă din comuna Râșca, la fața locului intervenind și lucrătorii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau pe o laterală a casei, inclusiv la acoperiș, existând pericolul de propagare la întreaga locuință.

Focul a fost stins în ceva mai mult de o oră, casa fiind în parte salvată, dar totuși grav afectată. 

Pompierii militari transmit că au ars aproximativ 15 metri pătrați din acoperișul construcției și 10 metri pătrați dintr-un perete portant. De asemenea, s-au degradat mai multe bunuri din interior.

Focul a pornit de la burlanul metalic montat lângă peretele din lemn al casei:  

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de un burlan metalic neprotejat corespunzător față de materialele combustibile”, transmit pompierii militari suceveni.

Cu această ocazie, ISU Suceava transmite un apel către cetățeni să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi a nu locui în case ”bombe cu ceas”.

”Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor. În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere. Coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an”, este mesajul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.