Mai mulți gateriști din Gura Humorului și din localități limitrofe, dar și din județele Botoșani, Mureș, Maramureș și Harghita, au fost călcați de mascați și polițiști în cursul zilei de vineri. Au fost puse în executare 17 mandate de percheziție într-un dosar în care există suspiciuni serioase privind înregistrarea în actele contabile a unor transporturi fictive de material lemnos.

Cu ocazia acestor acțiuni au fost ridicate acte contabile și înscrisuri care constituie mijloace materiale de probă. Ancheta se derulează sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice IPJ Suceava – Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri. Anchetatorii spun că în perioada următoare se vor stabili și persoanele care se fac vinovate de activități infracționale asociate faptelor de evaziune fiscală și care au condus la prejudicierea bugetului de stat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor specializați în combaterea delictelor silvice din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier – Serviciul Ordine Publică, cât și lucrătorii SICE Botoșani, Mureș, Maramureș și Harghita.