S-au desemnat câștigătorii primei ediții a Campionatului de șah pentru tineri, competiție organizată de Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), care anul acesta a inaugurat „Clubul de Șah”, unde tinerii s-au întâlnit de două ori pe lună. Alături de tinerii șahiști s-a aflat și tânărul Edward-Mihai Pădurariu, vicecampion mondial școlar la șah, secțiunea blitz, la categoria de vârstă sub 13 ani, și locul III, tot la secțiunea blitz, la Campionatul European din 2017.

La prima ediție a Campionatului de șah pentru tineri, câștigător a fost tânărul Marian Popescu, în vârstă de 19 ani. Pe lângă aplauze și felicitări, el a primit un tricou alb pe care a fost scris: „Campion Clubul de Șah – ATOS, 2023”. Pe tricou a fost imprimată piesa îndrăgită cel mai mult de proaspătul campion, „Nebunul”. A și explicat alegerea, spunând că „piesa este de mare folos în timpul jocului și, având exemplul sfinților rugători, îl iubește pe Dumnezeu, e nebun după Hristos”.

Pr. Justinian-Remus A. Cojocar, coordonatorul ATOS, a spus că tinerii se gândesc deja la a doua ediție a Campionatului de șah pentru tineri, ce va fi organizată anul viitor. Din februarie, reîncep întâlnirile tinerilor șahiști. „O dorință mai veche de-a noastră este ca în viitor să organizăm o competiție mai mare, să o extindem în întreg județul, în întreaga Arhiepiscopie a Sucevei și Rădăuților. Anatoly Karpov spunea că <Șahul este totul: artă, știință și sport!> Ne educăm jucând șah, ne controlăm emoțiile și învățăm să fim rezistenți, deprindem comportamente de lideri corecți și muncitori, ne cultivăm virtuți precum răbdarea, curajul și cumpătarea, ne dezvoltăm creativitatea și logica, ne îmbunătățim memoria, capacitatea de concentrare, analiză și planificare, ne oțelim spiritul de inițiativă și competitivitate. E artă să știi și să vrei să trăiești viața frumos. Mulțumim tuturor tinerilor participanți la competiție și celorlalți tineri voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) pentru implicare și pentru clipele de bucurie petrecute în cadrul Clubului nostru de șah”, a mai completat pr. Justinian-Remus A. Cojocar.