Două accidente care au avut loc duminică după-amiază s-au produs în condiții foarte asemănătoare, din cauza unor depășiri imprudente, făcute în grabă și cu viteză neadaptată.

În cazul ambelor accidente, mașinile scăpate de sub control în timpul depășirilor s-au răsturnat și se poate spune că oamenii aflați în cele două vehicule au avut șansa de a scăpa nevătămați ori cu leziuni ușoare.

Primul accident a avut loc în jurul orei 13.30, pe DN 17 A, de la Marginea spre Rădăuți, în apropiere de intersecția spre Horodnic de Sus.

Din cercetările poliției a rezultat că o femeie, la volanul unui Peugeot, în timp ce se deplasa dinspre Marginea spre Rădăuți, ajungând înainte de intersecția cu DC 45, spre Horodnic de Sus, a intrat în depășirea unui Audi din față, iar la revenirea pe banda de circulație a pierdut controlul asupra direcției de deplasare.

Autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe cupolă pe câmpul din afara drumului, după care a revenit pe roți.

Echipajele medicale ajunse la fața locului au constatat că în mașina răsturnată erau cinci oameni.

Ambulanțele au preluat și transportat la Spitalul municipal Rădăuți trei pasageri din mașină.

Conducătoarea auto nu a suferit leziuni și a putut fi verificată cu aparatul etilotest, nefiind băută.  

Duminică, la 15.40, a urmat un accident care a avut loc la Cumpărătura, despre care am mai relatat pe scurt în Monitorul de Suceava.

Și în acest caz, au stabilit polițiștii, șoferul unei autoutilitare Iveco, care rula pe E 85, dinspre Suceava spre Cumpărătura, a intrat într-o depășire, iar la revenirea grăbită pe sensul său a pătruns pe acostament. Șoferul nu a mai putut stăpâni mașina, care a ieșit în decor pe ogor, unde s-a răsturnat, după care a revenit pe roți.

Șoferul și doi pasageri din mașină au suferit leziuni ușoare în urma accidentului. 

Și în acest caz șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.