Tânărul de 21 de ani care a ucis un om și l-a băgat în spital pe un altul a fost arestat duminică seară. Pe numele lui Bogdan Vișan a fost emis mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile de către un magistrat de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava. Bogdan Vișan este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de omor și tentativă de omor după o altercație care a avut loc sâmbătă seară în satul Bărăști, comuna Boroaia. Tânărul a smuls un stâlp de la semnalizarea rutieră și cu acea bară a lovit fără milă. Bărbatul decedat avea fractură de craniu, iar celălalt care a ajuns în spital are diagnosticul traumatism cranio-cerebral cu fractură și contuzie hemoragică și contuzie toraco-abdominală. Era internat la Secția Neurochirurgie a Spitalului Județean Suceava, stabil și conștient.

Faptele de care este acuzat Bogdan Vișan, din comuna Boroaia, s-au petrecut sâmbătă seară. Tânărul a mers cu cumnatul său, Neculai Rădășanu, tot de 21 de ani, cu o căruță, la un magazin din satul Bărăști, din comuna Boroaia. Acolo au consumat băuturi alcoolice și au făcut diverse cumpărături. La un moment dat, în jurul orei 20.30, în timp ce se aflau pe o terasă a magazinului, au avut un conflict spontan cu doi localnici, Vasile Brustureanu, de 52 de ani, și Neculai Chelbosu, de 43 de ani. Potrivit primelor date ale anchetei, scandalul ar fi fost provocat de Vasile Brustureanu, care l-a lovit cu pumnul pe unul din cei doi tineri. Aceștia au alergat speră căruță, dar cei doi bărbați mai în vârstă i-au urmărit circa 100 de metri.

Urmăritorii au fost întâmpinați de Bogdan Vișan care se înarmase cu o bară metalică, cu care i-a lovit sălbatic pe cei doi. După ce i-a lăsat la pământ, a urcat în căruță și a plecat de la locul faptei. Practic, atacatorii au devenit victime în numai câteva minute, iar rezultatul a fost unul tragic. Neculai Chelbosu a murit, iar Vasile Brustureanu a suferit răni serioase. Alerta a fost dată de un localnic, care a sunat la 112 și a semnalat că o persoană se află într-un șanț cu urme de lovituri. Totul s-a confirmat, iar autorul a fost depistat într-un sat vecin. A fost reținut pentru 24 de ore de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, iar ulterior arestat.