Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava şi Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Bucovina" al județului Suceava au organizat pe 18 martie o întâlnire cu caracter festiv, pentru a sărbători Ziua Mondială a Apei.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Daniel Drăgoi, şi prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Suceava, colonelul Filip Ciutac. În mesajele transmise, cei doi au subliniat buna colaborare între instituții, îndeosebi pe linie de apărare împotriva inundațiilor și gestionarea poluărilor accidentale. Sloganul Zilei Mondiale a Apei din acest an, "Apă pentru pace", încurajează autoritățile să colaboreze și să găsească soluții la problemele comune legate de apă, prin dialog şi cooperare.

„Sărbătorită în fiecare an pe data de 22 martie, Ziua Mondială a Apei are ca scop principal conștientizarea importanței apei și promovarea gestionării durabile a resurselor de apă. Apa este esențială nu doar pentru supraviețuirea noastră fizică, ci și pentru construirea unui viitor pașnic şi durabil. Apa are puterea de a aduce oamenii împreună, de a spori înțelegerea şi cooperarea între comunități si națiuni”, a transmis Daniel Drăgoi. El a precizat că Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava s-a bucurat mereu de o foarte bună colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina" şi a apreciat promptitudinea şi entuziasmul cu care şi-au acordat sprijinul în situaţii de necesitate. „Cu toţii trebuie să ne unim în jurul apei şi să o folosim responsabil, punând bazele unui mâine mai stabil şi prosper”, a încheiat Drăgoi.