Echipa de rugby juniori I a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Suceava a obținut o victorie de senzație în finala campionatului național jucată duminică, pe Stadionul Național Arcul de Triumf, templului rugbiului românesc, unde s-a jucat în cele din urmă acest meci, cea mai importantă partidă de la nivel de juniori de peste an.

Puternicii sportivi antrenați de Codrin Prorociuc și Mihai Coca, încurajați de o galerie importantă care a făcut deplasarea de la Suceava, au făcut un meci extraordinar, în fața unui adversar, Rapid – Dinicu Golescu, mult mai puternic la nivel de grămadă.

Partida a fost marcată de reveniri puternice ale sucevenilor.

În mare parte datorită grămezii, bucureștenii au înscris două eseuri și au condus cu 12-0. Sucevenii au avut o revenire importantă, conducând în debutul reprizei a II-a cu 13-12. Masiva echipă Rapid a măcinat din nou apărarea suceveană, desprinzându-se la un moment dat la scorul de 22-13.

Diferența părea decisivă dar echipa noastră a avut o nouă revenire de senzație.

Sucevenii au înscris un nou eseu după o fază cursivă până pe aripă și s-au apropiat la 22-20. Evident mai proaspeți pe final, ai noștri au dominat și au obținut două lovituri de pedeapsă. A fost suficientă transformarea uneia din lovituri, pentru o victorie de senzație 23-22.

Absolut extraordinar ce a reușit echipa LPS Suceava (care are în componență și jucători de la Gura Humorului), după ce terminase sezonul regulat pe Locul III. Meciurile decisive au fost magistral jucate de sportivii pregătiți extrem de bine fizic dar și psihic se pare.

Vom reveni cu un material detaliat privind această performanță extraordinară. Merită felicitați jucătorii, antrenorii dar și conducerea LPS Suceava, prin Ciprian Anton, care s-a implicat serios, inclusiv pentru ca meciul să se joace pe Arcul de Triumf.