Președintele Organizației Județene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, a participat marți după-amiază la lansarea candidaților liberali la funcțiile de primar din localitățile Grămești și Zamostea, Veronica Anechitei, respectiv Ovidiu Bordeianu.

La Grămești evenimentul a avut loc la căminul cultural și alături de Flutur și membrii și simpatizanții PNL a fost prezent și primarul de Siret, Adrian Popoiu.  Președintele Flutur a prezentat-o pe profesoara Veronica Anechitei drept un om  foarte curajos, cu un program pragmatic care prevede finalizarea investiților în rețelele de apă și canalizare, aducțiunea de gaze naturale, construirea unui centru medical, investiții în zone de agrement, amenajarea de locuri de joacă pentru copii, asfaltarea de drumuri și crearea de locuri de muncă în apropierea viitoarei autostrăzi, proiect intitulat generic „Grămești la autostrada Moldovei”.

La Zamostea, candidatul PNL la funcția de primar este un tânăr specialist în cadastru, Ovidiu Bordeianu, cu proiecte ambițioase, „pe care vrea să la pună în practică, umăr la umăr cu președintele Flutur”, potrivit unui comunicat de presă al PNL.

 „Am rămas uimit să aflu că deși s-a aprobat un proiect prin programul „Anghel Saligny“ pentru apă- canal, sate precum Nicani și Lunca nu au apă sau apa este de culoare închisă. Locuitorii cară apa cu cisternele de la pompieri și rețeaua de apă încă nu este pusă în funcțiune. Aici se impun măsuri de urgență pentru că oamenii spun că apa nu este bună de folosit nici pentru mașina de spălat rufe“, a afirmat Gheorghe Flutur.

Totodată, acesta a vorbit despre preluarea unui drum care să facă legătura cu viitoarea autostradă A7 la Ratoș, la Bălcăuți, la care să fie conectate toate localitățile de pe valea Siretului. Flutur și-a exprimat speranța că Ovidiu Bordeianu va fi ales de cetățenii din Zamostea ca primar, apreciind că aceasta este „rețeta corectă pentru dezvoltarea localității”.