Patru elevi din județ au fost premiați la etapa națională a Olimpiadei de limba franceză, competiție din perioada 26-30 aprilie, desfășurată la Iași.

Astfel, două eleve au obținut mențiuni acordate de Ministerul Educației, după cum urmează: Raluca Ioana Carp, clasa a IX-a, categoria Bilingv, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava (îndrumători prof. Luminița Mocanu și prof. Laurica Ciurari); Iuliana Avdei, clasa a XII-a, secțiunea Normal, de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava (îndrumător prof. Luminița Mocanu).

De asemenea, doi elevi au obținut mențiuni speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Iași: Alexandru Ștefan Coca, clasa a VII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului (îndrumător prof. Cornelia Mihaela Zavalnițchi); Damian Pavel Buliga, clasa a IX-a, categoria Normal, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător prof. dr. Liviu Marcel Ungurean).

Probele din cadrul olimpiadei au fost organizate la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași.

Lotul olimpic al județului Suceava a fost format din nouă elevi, fiind însoțit de prof. Laurica Ciurari, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

De asemenea, din Comisia Centrală a Olimpiadei de limba franceză au făcut parte, în calitate de membri evaluatori, prof. dr. Constantin Tiron, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, inspector școlar pentru limbi moderne – limba franceză la IȘJ Suceava și prof. Emilian Bogdan David, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăț.

„Felicitări tuturor elevilor (atât celor care au obținut mențiuni, cât și celorlalți elevi participanți) și profesorilor îndrumători! În esență, toți elevii participanți sunt câștigători, deoarece calificarea la etapa națională este o oportunitate, o șansă pentru aceștia de a trăi experiențe unice în cadrul olimpiadei în sine, dar și de a cunoaște și descoperi locuri noi, de a lega noi prietenii, de a dobândi noi aptitudini și competențe ce le vor fi utile în viață. Succes pe mai departe și vacanță binemeritată și plăcută tuturor!”, a subliniat inspectorul școlar pentru limbi moderne – limba franceză, prof. dr. Constantin Tiron.