România a încheiat pe prima poziție în clasamentul pe medalii la Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness care s-a desfășurat zilele trecute la Timișoara, cu participarea a peste 150 de sportivi din Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Macedonia, Albania, Bulgaria, Slovacia, Croația și țara gazdă, România.

La această performanță au contribuit și doi suceveni, este vorba de Cristi Tcaciuc, ce a participat în dublă postură, de sportiv și antrenor, și Radu Pețenghea, care au cucerit pentru România două medalii de aur și una de argint. În ce-l privește pe Radu Pețenghea, acesta va continua pregătirile pentru Romania Grad Prix și Campionatul Național, ce va avea loc la Cluj-Napoca între 15 și 19 mai, competiție la care vor concura mai mulți sportivi de la clubul EuroPower Gym Suceava.

„Obiectivul pe care l-am stabilit este câștigarea a 4-6 medalii la Naționale, dorința noastră fiind aceea ca sportivii Dorel Toma și Radu Pețenghea să fie selecționați în lotul României pentru Campionatul Mondial din 2024 și Campionatele Europene și Balcanice de anul viitor. Până atunci îi ținem pumnii altui sportiv legitimat la EuroPower Gym Suceava, este vorba de Doru Pescaru, care va concura săptămâna viitoare la Europenele de culturism și fitness din Spania cu intenția de a-și apăra titlurile continentale cucerite în anii precedenți la categoria culturism Classic Masters 50-54 de ani”, a declarat antrenorul Cristi Tcaciuc.