Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a avut o activitate intensă de control în perioada minivacanței de Paște și de 1 Mai, dar și ulterior acestor date.

Până pe 9 mai inclusiv au fost efectuate peste 300 de controale la restaurante, cantine, pensiuni, baruri, unități de catering, rulote, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie sau pizzerii. 

Chiar dacă nu s-au constatat nereguli foarte grave, atrage atenția confiscarea unor cantități importante de pește.

Astfel, în cadrul controalelor din perioada 26 aprilie – 9 mai, au fost confiscate 295 kilograme de pește diverse sortimente și 50 de kilograme de produse din pește.

Doctorul Dănuț Corneanu, directorul adjunct al DSVSA Suceava, a declarat că sanitar-veterinarii au mers prioritar pe avertismente, însă au fost aplicate și amenzi, acolo unde a fost cazul.  

Astfel, au fost aplicate 24 de amenzi, în valoare de aproape 250.000 de lei.

Printre deficiențele care au dus la aplicarea de amenzi și confiscarea de produse alimentare s-au numărat condițiile de igienă necorespunzătoare, depozitarea precară din punct de vedere al igienei, neîntreținerea spațiilor, lipsa documentelor de sănătate a personalului, lipsă probe mâncare colectivă, respectiv pește refrigerat cu termen de valabilitate expirat.